Αρχική

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ανακοινώνουμε τη 3η Ημερίδα σε θέματα Αποκατάστασης, η οποία  είναι αποτέλεσμα της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και του Cyprus Stroke Association.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας και της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικών Επεισοδίων και της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και το Cyprus Stroke Association, διοργανώνουν στις 24 Νοεμβρίου 2018, ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:

Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο: πριν & μετά

Καταξιωμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν θέματα που έχουν σχέση με την αποκατάσταση ενηλίκων οι οποίοι έχουν επιζήσει ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μετά από ένα σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και όχι μόνο, η βελτίωση μπορεί να είναι αργή. Χρειάζεται να αποκτηθεί ξανά η σωματική δύναμη, να ξανά διδαχθούν δεξιότητες ή να δοθούν νέοι τρόποι για να μπορεί να κάνει κάποιος ότι έκανε προηγουμένως. Αυτό είναι αποκατάσταση.
Η αποκατάσταση στην ιατρική, εστιάζει στις
Φυσιοθεραπεία – για ανάκτηση της σωματικής δύναμης, της κινητικότητας και της εκγύμνασης του σώματος
Εργοθεραπεία – βοηθά στις δραστηριότητες της καθημερινότητας
Λογοθεραπεία – βοηθά στην ομιλία, την κατανόηση, την ανάγνωση & γραφή και στην κατάποση.
Το είδος της θεραπείας και οι στόχοι της θεραπείας είναι διαφορετικοί για το κάθε άτομο. Οι γιατροί μαζί με τους θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, εργάζονται με τους ασθενείς για να τους βοηθήσουν να κατακτήσουν/πετύχουν τους δικούς τους στόχους της αποκατάστασης.

Η ημερίδα αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας οι οποίοι ασχολούνται ή έχουν ενδιαφέρον σε θέματα αποκατάστασης ενηλίκων, σε φοιτητές σε επαγγέλματα υγείας και ακόμη θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οποιαδήποτε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται σε θέματα αποκατάστασης.
Η Ημερίδα αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν ιδέες για θέματα αποκατάστασης και να συζητήσουν για τυχόν θέματα που τους απασχολούν.

Η Ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου. 

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο 2, κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα αυτή, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή εδώ.

Εκ μέρους της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής

Νοέμβριος 2018