Εργαστήριο Πολεοδομικού Συμβουλίου

Στις 22 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το «Εργαστήριο Πολεοδομικού Συμβουλίου». Το Εργαστήριο φιλοξενήθηκε στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο του Ε.Τ.Ε.Κ και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τα οποία απασχολούν τις δημόσιες αλλά και δημοτικές αρχές καθώς και το σύνολο των πολιτών.

Οι παρουσιάσεις του εργαστηρίου βασίστηκαν στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:

  • Οι Πόλεις μας
  • Βιώσιμη Κινητικότητα
  • Πολεοδομία & Περιβάλλον
  • Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμό
  • Η πολεοδομική Πρακτική στην Κύπρο
  • Σχέδιο για τη Νήσο

Οι Δήμαρχοι Λευκωσίας και Λάρνακας, στελέχη δημοσίων αλλά και ιδιωτικών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και μηχανικοί ανέπτυξαν τα θέματα του εργαστηρίου, θέτοντας τις βάσεις για προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Επιστημονική Υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ΙΕΕ EPISCOPE Δρ. Δέσποινα Σεργίδη συμμετείχε σαν βασική ομιλήτρια στο Εργαστήριο παρουσιάζοντας το θέμα «Ενεργειακός και Βιοκλιματικός Αστικός Σχεδιασμός». Στην παρουσίαση προβλήθηκαν οι εργασίες που διεξάγει η ερευνητική ομάδα και τα αποτελέσματα που εξήχθησαν κατά τους πρώτους 18 μήνες του έργου EPISCOPE του οποίου στόχος είναι η αναβάθμιση της ανακαίνισης των οικιστικών κτιρίων για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν με την πορεία του έργου και εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να ενημερώνονται τακτικά για τα αποτελέσματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης: