Skip to content

Γούλας Βλάσιος

Σπουδές

  • Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήματος Χημείας με ειδίκευση την Χημεία Τροφίμων
  • Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Ανάπτυξη συνδυαστικών χρωματογραφικών τεχνικών & τεχνικών φασματοσκοπίας NMR για την αξιοποίηση βιοενεργών συστατικών από φυσικά προϊόντα»
  • Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων στο στο πεδίο «Ποιότητα οπωροκηπευτικών προιόντων».

 Ερευνητικά ενδιαφέροντα

  • Ανάπτυξη χρωματογραφικών και φασματοσκοπικών τεχνικών για την μελέτη της βιοενεργής σύστασης τροφίμων φυτικής προέλευσης.
  • Ανάπτυξη ενόργανων τεχνικών για τον χαρακτηρισμό και διάκριση τροφίμων φυτικής προέλευσης (πιστοποίηση αυθεντικότητας, γεωγραφικής προέλευσης κ.ά.)
  • Αναζήτηση νέων βιοενεργών ενώσεων από φυσικά προϊόντα για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων ή την αντικατάσταση αντιοξειδωτικών παραγόντων στη βιομηχανία τροφίμων.

Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
vlasios.goulas@cut.ac.cy
+35725002141