Συμμετοχή ΤΕΠΑΚ στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πράσινης Ενέργειας στη Μεσόγειο (MGEF 2015)

26-28 Μαρτίου 2015, Μαρρακές – Μαρόκο, Πανεπιστήμιο του Μαρρακές

Το 2o Παγκόσμιο Συνέδριο Πράσινης Ενέργειας στη Μεσόγειο (MGEF 2015) πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 26 μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Hybrid and Renewable Energy Systems  (HyRES Lab) και το δίκτυο  Réseau Méditerranéen des Ecoles d’Ingénieurs (RMEI)  και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μαρρακές στο Μαρόκο.  Κεντρική θεματολογία του Συνεδρίου υπήρξε η Ενέργεια και η Αειφορία στις Μεσογειακές Χώρες.

Το ΤΕΠΑΚ συμμετείχε στο Συνέδριο με την Καθηγήτρια Δρ. Δέσποινα Σεργίδου, η οποία ήταν επίσημη προσκεκλημένη και κύρια ομιλήτρια πριν την έναρξη των θεματικών ενοτήτων που αφορούν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Η Καθ.Σεργίδου παρουσίασε στην κύρια ομιλία της, στις 27 Μαρτίου, τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος EPISCOPE σχετικά με τα ποσοστά εξοικονόμησης που μπορούν να επιτευχθούν από διαφορετικές πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες στην Κύπρο.

Ήταν επίσης ομιλήτρια, την ίδια μέρα, υπό την ενότητα «Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Μέτρων Ενεργειακής Αναβάθμισης στις Μεσογειακές οικίες» όπου παρουσίασε αποτελέσματα από την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών συνεχούς δόμησης με την εφαρμογή αποδοτικών μεθόδων ενεργειακής αναβάθμισης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι των 130 ερευνητών από όλες τις Ηπείρους.