Skip to content

25ο Επιστημονικό Συνέδριο, Λεμεσός

Ιστοσελίδα συνεδρίου

Με τη συμμετοχή 330 εγγεγραμμένων Συνέδρων πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) στο διάστημα 1-4 Νοεμβρίου του 2011. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου St. Raphael Resort και διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και το Τμήμα Γεωργίας. Ο υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλης Αλετράρης κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν συνολικά 276 εργασίες παρουσιάζονται στο Συνέδριο, οι 89 εξ αυτών ως προφορικές, αριθμός που αγγίζει τα υψηλότερα μεγέθη για τα Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών. Στην προσπάθεια αναβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Συνεδρίου υπήρχαν συνολικά 16 προσκεκλημένοι ομιλητές, 3 εξ’ αυτών προερχόμενοι από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Το πρόγραμμά περιλάμβανε συνολικά 4 κεντρικές ομιλίες, και 12 ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές στις θεματικές ενότητες της Αμπελουργίας, της Ανθοκομίας, της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Πρασίνου, της Δενδροκομίας, της Λαχανοκομίας και των Αρωματικών Φυτών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε workshop με θέμα ‘Σπουδές και μεταδιδακτορική έρευνα στην Επιστήμη των Οπωροκηπευτικών’, όπου καθηγητές από ιδρύματα της Αγγλίας (P. Hadley, L. Terry), των ΗΠΑ (T. Michaelides, C. Crisosto), της Ελλάδας (Ι. Βλάχος, Γ. Νάνος, Π. Καλαϊτζής) και της Κύπρου (Δρ. Δ. Τσάλτας) μέσω σύντομων παρουσιάσεων επιχείρησαν να προσφέρουν πιθανές διεξόδους στους νέους ερευνητές τόσο για σπουδές όσο και για εργασία σε ερευνητικό επίπεδο.

Πέραν από την επιστημονική διάσταση του Συνεδρίου, το Κοινωνικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε Welcome Reception Party στην περιοχή του Κάστρου (Carob Mill), επίσημο δείπνο και ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΕΕΟ, αποφασίστηκε το 26ο Συνέδριο της Εταιρίας να πραγματοποιηθεί το 2013 στην Καλαμάτα.