Skip to content

Κυριτσάκης Απόστολος

  • Πρώην Καθηγητής Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
  • Απόφοιτος Γυμνασίου Κισσάμου  Χανίων και Πτυχιούχος Γεωπονίας , ΑΠΘ
  • MSc και Ph.D στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, Michigan State University
  • Υπότροφος Ιδρύματος Fulbright και διατελέσας Πρόεδρος των Υποτρόφων Ιδρύματος Fulbright  Βορείου Ελλάδος.
  • Associate Editor of the Journal of American Oil Chemists Society.
  • American Oil Chemists Society FELLOW 2010.
  • Συγγραφέας των βιβλίων «ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» 1988- βραβείο Ακαδημίας Αθηνών. ‘OLIVE OIL (1990), ‘OLIVE OIL second edition - FROM THE TREE TO THE TABLE 1998’ ( Στα αγγλικά)  και «ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ» 2002, ‘ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ–ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ– ΒΡΩΣΙΜΗ ΕΛΙΑ –ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ, 2007’.
  • Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Έκδοσης του Ισπανικού περιοδικού GRASAS y ACEITES, και μέλος  της Ακαδημίας Ελαιολάδου της Ιταλίας .
  • Πρόεδρος της επιστημονικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ελαιολάδου- Ελιάς.
  • Ιδρυτικό μέλος και επί 4 συνεχείς θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτόρων του Α-ΤΕΙΘ,  Π. Δ/ντής της Σχολής Τροφίμων &  Διατροφής του Α-ΤΕΙΘ,
  • Πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Εννιά χωριών Κρήτης.

Πρώην Καθηγητής Ελαιολάδου- Λιπαρών Υλών στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
kiritsak@food.teithe.gr
2310836322, 6972559099
2310836322